Stormsleeve

 

Uanset hvor mange anstrengelser vi gør os med hensyn til design, skæring og dugvalg og uanset hvor omhyggelig du er når en rulle/rebe genuaen skal have reduceret arealet, bliver det aldrig så godt som et sejl, der er syet til vejrforholdene.

Det er desværre ikke helt nemt at skifte fra en rullegenua til et traditionelt skåret hårdtvejrssejl eller stormfok, fordi rullesejlet skal rulles helt før det kan bjærges og et andet sættes. Her er virkelig  

basis for at få uddelt nogle flade lussinger til fordæksgasten.
Løsningen er i stedet at få et hårdtverssejl med et påsyet ”Stormsleeve”
Skal sejlet være en decideret stormfok, syer vi den helst i en kraftig flourecerende orange dug. Dels kan du nemt adskille sejlet fra andre sejl (det er surt at sætte letvejrsgenuaen i stedet :-), dels er du nem at se på et oprørt hav.
Sejles knappes uden på den oprullede genua og trækkes op i et ekstra fald. Fastgørelsen omkring det oprullede sejl sker nemt med hager på sejlets ene side, som hægtes ind i stropper på den modsatte side.
Halsbarmen fastgøres med en kraftig strop som sættes i enten tromlen til rulleforstaget eller bedre i dækket umiddelbart agten for forstaget. Stroppens længde afpasses så sejlet går fri af søgelænderet.
Sejlet kan ikke rulles op, men sættes og bjærges som et normalt sejl.
Eksisterende sejl kan nemt ændres med ”Stormsleeve”.
 
Montering på eksisterende sejl koster fra dd. 375,- / meter forlig.

 
Kontaktinformation © Quantum Sail Design Group  Amager Strandvej 50  2300 Kbh. S  Telefon: 7026 1296 
/ E-mail: info@sejl.dk